Sticks and Stones

Veckan som gått bjöd på nervositet, spänning, inspiration och en massa nyttiga erfarenheter.

Första halvan började som vanligt med mina härliga klasser för Halmstad Danshälsa; Seniorbalett, Dans för Parkinsons/neurodans och Dansglädje med barnen på Linehedskolan.

Förutom detta laddade jag även inför min presentation av Sticks and Stones som jag skulle hålla på torsdagen.

Under våren och sensommaren har jag gått en pitchutbildning för konstnärer som är aktiva inom Dansbyggd Syd. Det var alltså en utbildning i presentationsteknik med Magnus Nordberg, dansproducent för Nordberg Movement i Stockholm.

Utbildningen avslutades med att vi fick presentera våra verk för cheferna för institutionerna inom Danssamverkan Sydsverige, vid Skånes Dansteater på torsdagen 17/10.

Med skakiga händer höll jag en tio minuter lång presentation inför en stöttande och fin publik. Ni som har känt, eller känner mig, vet att jag är väldigt obekväm med att stå och prata inför folk men med kunskapen och stödet från Magnus och det faktum att jag tror så mycket på projektet och alla inblandade så gick det bra. Jag kan nästan till och med sträcka mig till att säga att det var roligt, trots nerverna, och den respons och feedback jag fick efteråt var såklart ovärderlig.

Tack alla inblandade i detta för en superhärlig dag!

Tack Skånes Dansteater för att vi fick spendera dagen och kvällen hos er, då vi även bjöds att se genrepet av föreställningen Aniara. Det blev en underbar avslutning på en dag fylld av inspiration.

Foto: Jonas Myrstrand

På lördag morgon mötte jag dansaren Kyrie Oda och filmskaparen Jonas Myrstrand vid Göteborgs Folkhögskolas Kulturhus Durken. Det hade äntligen blivit dags för oss att filma det som ska bli bakgrundsprojiceringarna till live-delen av Sticks and Stones.

Det blev en intensiv och effektiv dag. Kyrie jobbade hårt och både jag och Jonas kände oss supernöjda med det vi hann med. Nu börjar klippning- och redigeringsarbetet för att få ihop detta med mina planer för koreografin och känslan av föreställningen. Det ska bli spännande att se hur det blir när det är klart och att kunna komma igång med arbetet kring att sammanfoga live-koreografin med projiceringarna.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte att publiceras. Obligatoriska fält är markerade med *

Post comment